30 låtar som är värda 5 miljoner!

Tydligen. Pinsamt. Ockelsummor!

En man som fildelat 30 låtar får böta 5 miljoner. Det blir 135000 svenska kroner per låt. Helt jävla sjukt!

Joel, 25, är det senaste offret för industrin som omsätter hundratals miljarder. Även känt som musikbranschen.

Det märkliga är att det verkar som de som åker fast, och får miljonbelopp i böter, är personer som laddat ett fåtal låtar. Eller vid ett annat fall - en film.

Finns hundratals som dagligen delar med sig av tusentals låtar eller filmer. Min åsikt är att hela den här hetsjakten bara är ren desperation. Sorgligt, tragiskt.

Erbjud bättre tjänster online. Spotify är en sådan tjänst som har lyckats och ger något tillbaka till den som vill lyssna på sin musik. Itunes finns för de som vill ha sina låtar på datorn. Det blir dock inte mycket billigare än att köpa ett fysiskt alternativ, som e cd-skiva t.e.x.

På god väg, alltså. Men fortfarande är det för dyrt. Filmer då? Ja, där ligger verksamheten långt efter. Svenska voddler, ett spotify liknande program, är på väg och känns skapligt hett.

Men att köpa filmer digitalt är oftast dyrt och begränsat. Att streama sina filmer via t.e.x CDON.COM är inget vidare. Rätt kass kvalité är vad som väntar. Nya filmer existerar inte utanför biograferna, ja, förutom på ''olagligt'' sätt.

Ser kanske 1 av 100 filmer på bio Det är köer, tjatter på biograferna.. Ni vet. Och inte tänker jag vänta så länge som man i dagens läge får göra på att filmerna ska nå hyllorna i form av en dvd.

Fram till det händer något stort och givande, så väljer jag att hylla The Pirate Bay. Utan personerna bakom torrentsajterna, och framför allt The Pirate Bay, så skulle tekniken gå i snigelfart.

Nu istället finns det ett ultimaumt att följa. En fråga kräver alltid ett svar. Någonting händer, och jag väljer att inte vänta. Utan jag laddar ner det jag behöver, med gott samvete, och köper det som är värt att köpas. Det är bra reklam, även om alla inte kanske tänker på samma sätt utan nöjer sig konstant med gratis godis.

Den exakta summan blev 4.8 miljoner, men han riskerade att få 33 miljoner i böter. Han ska betala 4 olika skivbolag. De får mitt finger tillbaka. (Uppdaterat)


Kommentarer
Postat av: Tomic

bra inlägg håller med dig!! :)

2009-08-02 @ 17:26:23
URL: http://tomictomi.se
Postat av: såfunkarvärlden

lilla du, dom måste sätta ett exempel. Film å musik e inte for free. Förklaring för er som inte riktigt fattar!!!! När e ny film spelas in jobbar oftast flera hundra under en inspelning. Ok jag vet att regissörerna å skådespelarna redan har mer pengar än dom behöver men vi säger då personen som som håller i kammeran som inte e miljonärer utan jobbar med detta som ett leverbröd har familj att försörja ska inte han få en krona för det då elle?? Om alla nu som du laddar på piratebay å inte betalar en krona för varken film elle musik. Det innebär ju självklart att filmbolagen får 000000kr fattar du 000 kr.. ok vissa säger ahh men släng in smyggreklam så finasierars filmen genom detta mmm snyggt så tex i sagan om ringen ska det stå sony på svärdet då elle? ÅÅÅÅÅ sluta klaga alla ni som klagar på att skivorna e för dyra...skaffa spotify det kostar 99 kr i månaden e det för dyrt kanske..Men whateveeeer ladda på då men tro inte att det kommer spelas in några mer filmer i framtiden å nu menar jag inte nån independent film utan såna filmer som vi alla nån gång uppskattat. det kostar några 100 miljoner å dra ihop en rulle..men d e klart dom kan ju börja dra ner på det.hahah det blir svart när något går sönder så som ett hus, bil telefon. Skärmen kommer bli svart ovh det kommer stå just nu sprängs en bil hahahah sjukt men d e så jävla sant för ingen kommer aldrig göra nått utan att känna pengar på d...

2009-08-02 @ 22:12:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0