Det finns bara en Notorious

Och det är självklart B.I.G, eller Cristopher Wallace som han egentligen heter.

Såg filmen ''Notorious'' igår kväll. Fan, det blev sent. När filmen var slut zappade jag över till trean och där visades Cry Baby. Haha. Somnade runt 04.00. Så gissa om man inte var helt utslagen när jag vaknade imorse.

Tänkte skriva en utomordentligt seriös recension. Skriva tusentals tecken. Hjärta och själ.

Men så blir det inte pga tidsbrist. Det är fredag, yeah. Istället bjuder jag på ett litet intryck om filmen som hade biopremiär i januari i år.

Jamal Woolard intar rollen som B.IG, vilket han gör riktigt bra. Det trots att han är rätt färsk som skådespelare.

I början av filmen utspelas dramat och historien om Christopher Wallace i Brooklyn, där han bor tillsammans med sin mor Voletta, medans fadern inte finns med i bilden.

Det dröjer inte länge förrens gatan visar vägen för den unga och talangfulla ordvitsaren. För att göra sitt namn och försörja sig börjar han sälja droger med sina homies. Drömmen finns där, och det hela slutar med att han sprider ut sina upplevelser och erfarenheter genom att rimma och rappa. En rapduell med den ohotade kungen inom battle visar alla att B.I.G är något att räkna med. Talangen. Livet är inte alltid lätt, och Wallace ska snart bli pappa, redan vid 17-års ålder, och samtidigt är relationen med hans mor rätt ansträngande.

Violetta Wallace är inte nöjd med vad hennes son har valt för väg, då hon kämpat otroligt hårt med sitt liv och uppfostran för att ge Christopher något bättre, och inte umgås med lodisar som umgänge. Men livet har sina begränsningar, speciellt i Brooklyn.

En dag förändras dock allt. Christopher och hans vän och ''dealer'' D-roc åker fast av polisen för vapeninnehav. Polisen vet inte vem pistolen tillhör, men någon av dem ska åka in.

Eftersom Wallace redan tillbringat en tid i fängelse så är chansen större att han skulle få länge fängelsestraff, medans D-roc är ostraffad ock kan komma lindringare undan med ett kortare straff. D-roc vill även att sin vän Christopher ska satsa på karriären som rapartist. Han tror mycket på B.I.G.

Sen förändras allt. Sean ''Puff Daddy'' Combs blir mycket imponerad över att ha hört ett band med B.I.G:s kunskap och ett samarbete börjar inledas. Efter mycket om och men.

Resan mot toppen har bara börjat. Notoroius B.I.G gör stor succé och får östkusten att göra sig ett namn runtom i världen. Bad Boy bildas, och Notoirous B.I.G är frontledaren. Under åren träffar han Lil Kim och Faith Evans, där han med sistnämnda får två barn med.  Lil Kim, som i början var Christophers älskare, blir hans artist och senare medlem i gruppen Junior Mafia.

Det dröjer inte länge efter den stora framgången innan B.I.G träffar på den kanske största av dem alla, nämligen Tupac Shakur...

Man kan inte förändra världen utan att förändra sig själv först.

Jag gillade verkligen filmen. Mycket bättre självporträtt som film än 50 Cent:s ''Get Rich or Die Tryin'', som kändes lite väl överdriven och hollywood över det hela. Notorious har mer djup och fokus på den stora vägen. Sen är ju Notoroius B.I.G än klart bättre stjärna än fifty. Ödet är dock två saker som skiljer dessa personer och filmer.

Skådepelarna gör sina roller grymt bra. Även om Lil Kim har uttalat sig om hennes missnöje över filmen och Naturi Naughtons insats som henne själv. Det här är dock inte Lil Kims film, utan helt och hållet till och för Christopher Wallas, som hans mor själv uttalade sig om. Haha, rätt.

Men allt är inte klockrent...

Anthony Mhackey spelar rollen som Tupac Shakur. Och det gör han utan att imponera. Fuck no. Finns inga likheter alls, varken utseende, karaktär, eller röstmässigt. Okej, nu är hans närvarande i filmen inte direkt stor, men anser ändå att ''2pac'' har en stor innebörd i filmens handling.

Det kommer ni förstå om ni ser filmen, eller helt enkelt kan sin historia.

Betyg: 8/10 - En svag åtta men som visar att det utan tvekan går att göra intressanta filmer om hiphopens tuffa liv. Nedan följer en trailer på filmen, med den klockrena låten ''Hypnotize''.  Lyssna och njut, vettja!Sen återstår frågan, vart fan håller Andreas Ahlin hus? Det är helg och vi ska fira din födesledag.


Kommentarer
Postat av: Tomi

Gisses viken recension! Mycket väl skrivet ;)

Man kanske ska ta och se filmen ;)

2009-08-15 @ 07:53:49
URL: http://tomictomi.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0