Sir Bobby dog i dag

En tränarlegend har lämnat jordens yta. I fredags förmiddag avled han efter en längre tids kamp mot sin lugncancer, uppger BBC.

Under sin långa karriär som tränare hann han med att träna både englands landslag och diverse klubblag.

I VM 1990 förde han england ändra fram till semifanl där det tog slut efter ett straffdrama. Andra klubbar som haft Bobby Robson som tränare är:

Ipswich (Vann FA Cupen och Uefacupen)
Lissabon
FC Porto
FC Barcelona (1996)
Newcastle United (1999)

Även som spelare var han en gång aktiv, och spelade i klubbar som Fulham, West Bromwich samt det engelska landslaget. Personligen kommer jag alltid förknippa Robson med Newcastle United.
RIP Bobby Robson! Han blev 74 år gammal.

David Carlsson klar för VSK!

David ''Tulle'' Carlsson (Ja, vi är släkt!) lämnar Brommapojkarna för Västerås stolthet - VSK.

Han ansluter till VSK i slutet av veckan, vilket innebär väldigt snart.

Carlsson är en anfallare som gjort många mål i finska ligan och för IFK Mariehamn innan han blev klar för allsvenska Brommapojkarna. En del skador på sistone har dock förstört lite för planerna att slå igenom i allsvenskan. Nu lånas han alltså ut till norrettan-klubben restan av säsongen.

Jag önskar honom lycka till i Västerås SK. Jag kommer inte att besöka staden där jag ofta brukade hålla till med mitt ex.

Många mål vill jag höra från familjens fotbollsstjärna. Om allt hade gått rätt till så kunde jag följt i samma fotspår. Jag var nämligen rätt duktig i yngre ålder, och lämnade ett starkt avtryck i ett lag i västmanlands län. Om jag får skryta lite så sprang jag 60 meter på 8 blankt som 12-åring.


Ett besök hemma hos mig

Hej där!

Jag bor sedan 4 år själv i en 44 kvm stor etta. Lägenheten finns bland flertalet bostadsrätter, och området är fint, ligger norr om Stockholm.

Får ibland besök av renar som härjar utanför mitt fönster, längst ner på gräsmattan. Otroligt, med tanke på att det är en tätort där tunnelbanan bara är ett stenkast bort.

Tillbaka till min lägenhet. Här kommer en skara bilder på hur mitt hem ser ut. Ett hem där en 22-åring ungkarl lever.Det krävs rätt mycket ansvar att bo själv. Hyra och räkningar ska betalas, mat ska lagas, men framför allt är det en del rutiner som behöver skötas. Har anlitat en städerska som kommer två gånger i veckan, när det blir för mycket ärenden och möten under veckorna som går och går.

Vill du göra mig sällskap?

Branden som tog 6 personers liv (R.I.P)

Det som hände den 25/7 är så hemskt. Har inte läst eller hört om det förrens idag, då jag befann mig på kryssning.

Det är få gånger jag berörts så mycket som när en mamma och hennes fem(!) barn, alla i ung ålder, blev offer för en brutal brand i rinkeby.

Har själv fem yngre syskon, och en stor familj, så det känns verkligen. Tårarna är inte långt borta. Inuti blöder jag som medmänniska.Nu skriver tidningarna om när en brand inträffar i ett hus så gör man bäst i att stanna kvar i hemmet. Akta sig för den giftiga röken. Logiskt? Kanske det. Men om det brann och jag var hemma med mina fem unga barn, så skulle jag banne mig sitta lugnt och vänta på det bästa, speciellt om det var flera våningar upp.

- De hade troligtvis klarat som om de stannat i lägenheten, säger vice branchef Christer Enghov. Oturligt, jävligt synd. Allt.

Mamman till barnen var en hjälte som försökte sitt bästa för att klara sig unden det hemska som inträffade. Det sägs att elden är människans fiende, och i det här fallet känns det verkligen så. Antar att gud ville ha tillbaka sina änglar.

Nu tog det drygt en timme att släcka branden sedan första lamret inkom till brandkåret. En del kritik har dessa vardagliga hjältar fått ta emot för att det tog för lång tid. Nu vet jag inte hur mycket tid som ska behövas ta som mest, eller hur långt ifrån brandstation ligger från det drabbade huset. Eller om det är typiskt för att det inträffade i rinkeby.

Det lägger jag åt sidan. Och ber en bön att pappan och hans två barn som (Är inte helt säker eftersom informationen inte finns med i texten, tydligen) överlande får ett bra liv och tar igenom sig det här.

Om det skulle finnas en insamlinfsfond för de som klarade sig, hade jag utan tvekan bidragit. Så ikväll tänder jag ett ljus för att hedra alla som blir offer efter en traumatisk händelse som denna. Och hoppas att något sådan aldrig händer igen, men det är tyvärr mest önsketänkande. Men hoppet är det sista som överger en.

Peace.

Tillbaka från finland

Idag är jag tillbaka på svensk mark. Borta bra (Och i det här fallet mycket bra) men hemma bäst.

Om jag hade det trevligt? Ja, det var fantastiskt trevligt. Har säkert gått upp 2 kg, hehe. Tack och lov att min ämnesomsättning trivs galant med hårt ansträngande träning, för det är något som jag tänker börja med.

Efter en del strul med senaste lönen, så kom jag iväg med en rätt begränsad bugdet på ynka 200:-. Nu när jag är tillbaka ligger summan istället på 600:-.

Och då har det blivet en del käk, som buffé och hesburger, spel och massvis med tax-free handlande.

Vädret var helt okej. Ingen stekhet sommarvärme, men inte heller uselt tråkigt med regndroppar som föll ner.

Här är lite bilder från den lyckade 48-timmars kryssningen.


En bra översikt på den lagom stora båten, här i Helsingfors!

Lite shower bjöds det som vanligt på. Här är några akrobatiska filurer, som gjorde det bra utan skyddsnät)

Jag vann totalt några hundra på maskinerna. Alltid lika kul, och här blev det jackpot.

Ett uppskattat besök på finlands bästa hamburgerkedja, fick mig att skippa kvällsbuffen på båten)

(Vi fikade strax innan returen till Stockholm)


(Mormor, moster och kusin var alla glada och pigga när vi besökte marknaden vid Helsingfors hamn)

Finlands svar på systembolaget - ALKO. Mycket snygg butik, både utifrån och inifrån.


Helsingfors, snart var vi där.

(70 Euro för ett sådär lagom hett spel är sjukt, foto taget i Antillas stora varuhus)

Så nu är det över. Och jag skriver inlägget på min lektion i datorutbildning. Snart ska jag iväg på möte i Sollentuna.
Terve!

Kryssning till Helsinki!

Au revouir. Terve. Hejdå Sverige!
 
Idag åker jag, och tre familjemedlemmar, till finland med Silja Line.

ef


Fakta:
Silja Line > Viking Line
Ingen partycruise, åker med mormor, moster och lilla kusinen (10 år, heh)
Två morgonbuffé!
B-hytt, 4 personer.
Kostnad per person - 1200:-
Det är förmodligen den 598:e- resan till de 1000 sjöarnas land. Är ändå 30% finsk, så att åka dit ofta är en obliatoriskt. Och kul.

Helsingfors är en ganska mysig stad. Alla stannar vid rödljus. Nästan alla betalar för sin åkbiljett. Affärer säljer starköl. Den absolut bästa hamburgerkedjan Hesburger finns där. Awesome!Det enda trista är att ofta när jag tänker på finland, så blir tänker jag lite på mitt ex. En underbar finsk tjej, men också en sorglig människa. Hur det går ihop, tja, är en stor oklar sak. Inte bra, nej. Hatar jag denna tjej? Möjligt. Men precis som jag hörde av en gammal vän för länge sedan, man kan bara hata en person som man älskar. Hur det går ihop? Ingen aning, får försöka få ut ett svar. Kanske.

Äh, nu blev det en del annat. Typiskt. Men det lite av bloggandet, att man får skriva av sig. Låta texten få sin egna lilla åktur, och bara fortsätta...

Men fuck that. Sayonara! Fred.

Veckans skönaste !

Inom kategorier - Film, musik - och självklart - blogg! Vecka 30.

Helgen är över. Blev en lugn fredag hemma, lördagen desto mer utåtriktad. Skriver med något reducerat antal hjärnceller (Bakis). Haha! 


#Musik

Den här veckans mest spelade låt.


Bugle - What we gonna do.


<;

#Film.


Blow (2001). Med Johny Depp och Penolepe Cruz, som visades på TV3 en sen natt i veckan.

Blow är baserad på boken med samma namn och berättar den sanna historien om George Jung som avtjänar ett 15-årigt straff för kokainsmuggling. Jung jobbade för den ökända knarkkungen Pablo Escobar. Jung beskylls för att som enda leverantör ha smugglat in allt kokain till USA under 70-talet. Jungs framgång som knarkkung berodde på utbytet av cannabis mot kokain och de rika kändisarnas dyra vanor

Två andra mycket intressanta filmer visades också under veckan, nämligen Carlitos Way och Carlitos Way : Rise of power, varav sistnämnda var en klar besvikelse, helt väntat dock. Usch, för originalet med Al Pacino tillhör utan tvekan en av mina favoriter. Någonsin. Men den hade jag redan sett, så Blow it.

#Blogg

(Utebliven)

Har ju precis börjat läsa lite bloggar, har inte funnit den rätta för mig. Finns några som alltid är lite på hugget och bjuder på en del överraskningar och tilltalande texter om ett intressant ämne.

Sen finns det en del ''fjortis''-bloggar. Skratta eller gråta? Glädjas eller avundas. Jag vette fan. Men det lockar tydligen till sig en skara personer och det är väl om något en drivkraft att vilja fortsätta..

Varför vet jag inte, men en sak är säker, alla har rätt till att andvända sin blogg på det sätt som en själv vill. Personalize!
Variation är bra.

Så tills nästa söndag lovar jag att ha bätte koll på utbudet. Nästa vecka hittar jag den rätta.


Välkommen till Barca, mr Ibrahimovic!

Zlatan & Etóo - Övergången som alla snackade om i Spanien och Italien. Nu är det i princip klart!

Övergången
Efter en trög förhandling är den stora affären äntligen klar. Samuel Etóo lämnar Barcelona för Inter, och Zlatan Ibrahimovic blir nr 9 i FC Barcelona kommande säsong.

Vilket glädjer mig. Misstro mig inte, Samuel Etóo har varit otrolig under sina säsonger i Barca och lyckats producera hela 108 mål på 145 matcher sedan han värvades från Mallorca, 2004.

Har följt Zlatan ända sedan han lämnade MFF för Ajax. Många fina stunder, otroliga mål, och flertalet titlar i holland och italien för sveriges största fotbollsikon. Är övertygad om att den senaste skytteliga vinnaren i Seria A kommer tillföra spaniens bästa lag något alldeles extra, men jag är tveksam om han verkligen lyckas överglänsa målskörden Etóo stod för.

Är dock oerhört besviken på hur Laporta och Pep Guardiola behandlade Etóo i slutet, som om han bara var i vägen, helt respektlöst!. Nu ville ju inte Etóo inte förlänga sitt kontrakt, som det återstod mindre än ett år på, men allt handlar ju om taktik - utåt! Skrämma iväg spelaren som år efter år utmanar i toppen av skytteligan. Nåväl.
 
Men nu är det alltså över. Tack Samuel Etóo för en fantastisk tid i Barcelona och lycka till i INTER, trots att jag håller på Juventus. Och välkommnar istället Zlatan Ibrahimovic. Äntligen kan jag hålla på laget och Zlatan samtidigt...

Men än är du inte störst, Zlatan, för Lionel Messi är inte bara den bäst betalde i Barcas starka trupp, utan han är också världens bästa spelare. Återstår att se hur säsongen 09/10 slutar.


Första inlägget

Sagan om...
Det var en gång...Äsch. Första inlägget någonsin. En prick i den stora öppna virtuella världen.

Blogga, text, bilder, personlighet, gemenskap. Trevligt!

Men allt har ju sin början, och allt kan bara bli bättre. Bloggar är ju den nya trenden, och jag hänger på, men vet inte om jag hänger med. Allt är nytt. Ska faktiskt försöka lägga ner lite tid på andra bloggar. Läsa lite, se.

Den som skriver detta är en 22-årig man som är åsiktsfull, uppdaterad, och lite rolig. Välkommen in!Roliga, passande, skratta!

RSS 2.0